Babamasszázs

A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik. Az ősi kultúrában ez a hagyomány anyáról gyermekre szállt. Az édesanyák ösztönösen tudják, hogy gyermeküknek szükségük van ölelésre, érintésre, ringatásra. Életünk során az érintés nagy fontossággal bír, végigkíséri emberi kapcsolatainkat.

Számos megfigyelés, kísérlet igazolja a masszázs pozitív hatásait, eredményeit. Stimulálja a bőrt, a légző-keringési rendszert Javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését az érzékszervek és az izomfejlődését.

Oldja a stresszt, segít az ellazulásban, a feszültségek levezetésében.

A masszírozott babák kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, ellenállóbbak a betegségekkel szemben Éber állapotban is aktívabb a figyelmük. Könnyebben alszanak el a masszírozott gyermekek.

Baba és a szülők közötti kötődés elmélyül a bőr és szemkontaktuson át, a baba jelzéseinek megértésén és a kölcsönös tiszteleten és boldogság érzeten át.

A babamasszázs segít megőrizni az egészséget, a testi-lelki jólétet. A szülőknek erősíti az önbizalmát, az önértékelést. A szülők a masszázs során megtanulják megérteni a gyermek jelzéseit, képes lesz a baba igényeire megfelelően reagálni. Így önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt.

 

A babamasszázs segítséget jelenthet:

fiatal, bizonytalan, esetleg szorongó szülőknek. Magabiztosabbá válnak a szülői szerepükben.

Koraszülött, esetleg sérült vagy fokozott igényű baba esetén is segít, hogy hamarabb kialakuljon az egyensúly a babában.

Örökbe fogadás esetén elősegíti a mihamarabbi kötődést gyermek-szülők között.

A masszázs, születéstől a felnőttkor végéig kíséri életünket.

A babamasszázs akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen a gyermek igényeinek megfelelően végezzük

Tanfolyamra előzetes bejelentkezés: 06-1-294-4542

Tanfolyam helye: XVIII Kondor Béla sétány 13/b /gyermekrendelő/

Tanfolyamvezető: Mészáros Zoltánné